Čokoladni rolat s višnjama bez brašna i šećera
Sastojci
6 jaja
100 gr badema
1 žličica praška za pecivo
1 žličica arome od vanilije
50 ml mlijeka
2 žlice kakao praha
Krema
200 gr krem sira
200 ml vrhnja za šlag
zamjena za 100 gr šećera (tekuća stevija)
žlica kakao praha
pola korice i soka od limuna
100 gr višanja
Ganache
50 ml slatkog za vrhnja
100 gr tamne čokolade
Postupak rada
Bjelanjke odvojite od žumanjaka.
Bademe izmeljite u brašno koristeći blender ili mašinicu za orahe.
Bademe dodajte u posudu sa žumanjcima i povežite sa ostatkom sastojaka potrebnih za biskvit.
Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.
Polako dodavajte bjelanjke u smjesu od žumanjaka, lagano i polako kuhačom dodajte kako se nebi
izbio sav zrak iz bjelanjaka.
Smjesu ravnomjerno rasporedite na lim koji ste obložili papirom za pečenje i papir obavezno
premazati s malo ulja.
Staviti peći u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 170°C i pecite 15-20 min dok kora ne dobije blagu, zlatnu boju.
Nakon što je kora pečena, pažljivo odvojite papir za pečenje i koru prebacite na čistu kuhinjsku krpu.
Zarolajte koru s krpom i ostavite da se ohladi.
Krema
U posudu stavite vrhnje za šlag, krem sir, sok i koricu limuna i zamjenu za šećer.
Miksajte dok ne postane čvrsta krema, na kraju dodajte višnje i kratko ohladite.
Ohlađenu koru odrolajte i premažite kremom, ostavite 2 žlice kreme sa strane kako bi mogli rubove premazati.
Po želji, roladu prelijte ganachom od tamne čokolade i ukrasite.
Rolat ohladite nekoliko sati ili najbolje preko noći.