Božićni čokoladni keksi s marmeladom
Sastojci
200 gr badema
110 gr maslaca
1 jaje
1 i pol žlica praška za pecivo
prstohvat soli
žlica kakao praha
1 žličica arome vanilije
žličica cimeta
zamjena za 100 gr šećera (ja koristim tekuću steviju)
naribana korica srednjeg limuna
Postupak rada
Bademe usitniti u blenderu ili u mlinu za orahe dok se ne pretvore u brašno.
Maslac otopiti i u njega dodati aromu vanilije i zamjenu za šećer.
U mljevene bademe dodati prašak za pecivo, kakao prah, cimet i koricu limuna.
Suhu i mokru smjesu povezati te joj dodati jaje.
Na limu kojeg ste obložili papirom za pečenje, oblikovati keksiće u kuglicu i pritisnuti palcem kako bi napravili udubljenje za marmeladu koju će te staviti nakon pečenja.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180°C oko 25-30 dok dno keksa nije pečeno.
Ako se udubljenje na keksu podiglo za vrijeme pečenja, slobodno keks izbušite pomoću male žličice.
Nakon što su se keksi prohladili, punite ih marmeladom po želji,
ja sam se odlučila za domaću marmeladu od aronije i marelice bez šećera.