Low carb tiramisu
Sastojci
Lažne piškote bez brašna
500 gr. badema
250 gr. maslaca
2 jaje
2 vrećice praška za pecivo
1 žličica arome od vanilije
prstohvat soli
zamjena za 200 gr. šećera (ja koristim tekuću steviju)
naribana korica od pola naranče ili limuna
Postupak rada
Bademe usitniti u blenderu ili u mlinu za orahe dok se ne pretvore u brašno.
U mljevene bademe dodati sol, prašak za pecivo i koricu citrusa.
Maslacu na sobnoj temperaturi dodati aromu vanilije, zamjenu za šećer i to sve spojiti mikserom sa suhom smjesom.
Kad ste smjesu povezali, dodati jaje i miksati još kratko.
Smjesu za piškote staviti u hladnjak na nekoliko sati, te nakon što se ohladila oblikovati male keksiće u obliku piškote (do debljine 3 cm)
Slagati oblikovane keksiće na lim koji ste obložili papirom za pečenje i staviti u pećnicu koju ste zagrijali na 180°C i pecite oko 30 minuta dok dno piškote ne poprimi zlatnu boju.
Piškote ohladiti.
Krema
500 ml vrhnja za šlag
250 gr mascarpone sira
200 gr zamjene za šećer
4 žličice instant kave
žlica ruma
Postupak rada
Vrhnje za šlag umutiti skoro do kraja.
Instant kavu rastopiti s malo vode.
Mascarpone, kavu i ostatak namirnica povezati mikserom i lagano dodati u vrhnje za šlag.
Probati i ako je potrebno dodajte nešto ako vam je potrebno.
U posebnoj zdjelici rastopiti par žlica instant kave s vodom i kratko namočite piškote.
Namočene piškote slažite u duboku vatrostalnu ili keramicku posudu.
Preko piškota premažite kremu i onda opet red namočenih piškota i završite s kremom.
Na kraju posipajte kolač kakaom.