Biskvitni kolač s višnjama za dijabetičare
Sastojci
250 gr. badema
prstohvat soli
40 gr. lanenih sjemenki
žlica whey praha
žličica praška za pecivo
30 gr. ulja
zamjena za 100 gr šećera (ja koristim tekuću steviju)
5 jaja
2 žlice kakao praha
korica naranče
žlica ruma
aroma vanilije
100 gr višanja
Postupak rada
Bademe izmeljite u blenderu ili u mašinici za orahe.
U blenderu također izmeljite lanene sjemenke dok se ne pretvore u prah.
Dodajte im suhe sastojke i sve povežite.
U odvojenoj posudi povežite jaja s mokrim sastojcima.
Obje smjese povežite i dodajte im trešnje.
Smjesu prebaciti u kalup veličine 25×15 cm kojemu je dno obloženo papirom za pečenje.
Prije pečenja, na površinu biskvita dodati još koji trešnju.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 175°C oko 35 min.
Kolač izvaditi iz kalupa, ohladiti i posipati mljevenim eritritom.