Cheesecake od jagoda bez brašna i šećera
Sastojci
Biskvit
6 jaja
100 gr badema
1 žličica praška za pecivo
1 žličica arome od vanilije
50 ml mlijeka
zamjena za 80 gr šećera (ja koristim tekuću steviju)
2 jušne žlice wheya
2 žlice kakao praha
Krema
500 ml vrhnja za šlag
300 gr krem sira
korica naranče
aroma vanilije
1 želatina u prahu
300 gr jagoda
Postupak rada
Bjelanjke odvojite od žumanjaka.
Bademe izmeljite u brašno koristeći blender ili mašinicu za orahe.
Bademe dodajte u posudu sa žumanjcima i povežite sa ostatkom sastojaka potrebnih za biskvit.
Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.
Polako dodavajte bjelanjke u smjesu od žumanjaka, lagano i polako kuhačom dodajte kako se nebi
izbio sav zrak iz bjelanjaka.
Smjesu ravnomjerno rasporedite po kalupu (26 cm) koji ste obložili papirom za pečenje i papir obavezno
premazati s malo ulja.
Staviti peći u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 170°C i pecite 15-20 min.
Biskvit ohladiti i odvojiti od papira, te ga vratiti u kalup.
Za pripremu kreme, prvo napraviti želatinu po uputama s pakiranja i ostaviti da nabubri.
Vrhnje za šlag izraditi i dodati mu krem sir, zamjenu za šećer, aromu, koricu.
Nabubrenu želatinu otopiti na slaboj vatri i umiksati u pripremljenu kremu.
Kremu premazati preko biskvita i po želji ubosti jagode kako bi bile prekrivene kremom.
Tortu ohladiti i ukrasiti listićima badema.