Njoke od zobenih pahuljica
Sastojci
500 gr krumpira
200 gr zobenih pahuljica
2 jaja
Postupak rada
Krumpir skuhajte u ljusci i kad je kuhan ogulite.
Izgnječite krumpire u pire i ostavite ga da se malo prohlade.
U međuvremenu usitnite zobene pahuljice u blenderu dok se ne pretvore u brašno.
Kad se pire prohladio, dodajte jaja, zobene pahuljice i zamijesite tijesto.
Tijesto se ne bi trebalo biti ljepljivo, stoga dodajte još zobenog brašna ako je potrebno.
Tijesto razvaljajte u tanki valjak i lagano nožem režite odgovarajuću veličinu njoka.
Ako želite, njoke valjajte preko vilice ili ribeža kako bi se napravile udubine zbog kojih će se njoke lakše povezati s umakom,.
Njoke kuhajte u slanoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu,
uz povremeno lagano mješanje. (oko 2-3 min)
Njoke će biti mekane kad se skuhaju, ali s hlađenjem će postati čvršće.
Ocijedite ih i prelijte maslinovim uljem kako se ne bi zaljepile ili ako je umak već gotov, dodajte ih u umak.
Uz ove njoke sam napravila umak od piletine i curryja.