Svinjski vrat u umaku od piva s pireom od celera i cvjetače
Sastojci
4 šnicle svinjskog vrata
2 žlice senfa
sol, papar
2 glavice luka
žlica slatke paprike
300 ml. svjetlog piva ( po potrebi može i više)
350. gr očišćene cvjetače
350 gr. očišćenog celera
40 gr. maslaca
3 žlice kiselog vrhnja
žlica maslinovog ulja
malo češnjaka u prahu
Postupak rada
Svinjski vrat u umaku od piva
Svinjski vrat dobro posoliti i popaprit, premazati senfom, te ga kratko popržiti na ulju (oko 100 ml.)
Šnicle izvaditi na tanjur, a na masnoću dodati luk osjećen na kockice.
Luk posoliti i dodati žlicu slatke paprike, kratko popržiti i doliti malo vode.
Kad se luk počeo raspadati, vratiti šnicle nazad i preliti pivom.
Poklopiti i pirjati dok šnicle nisu mekane, to je otprilike oko 40 min na srednjoj vatri.
Pire od cvjetače i celera
Celer oguliti i isjeći na kockice, cvjetaču očistiti od listova i otkiniti na komade
U slanoj, kipućoj vodi skuhati celer i cvjetaču dok se nisu dobro skuhali.
Ocijediti i ostaviti 2 min u cjedilu dok ne izađe višak vode.
U kuhano povrće dodati maslac, maslinovo ulje i češnjak u prahu, izmiksajte štapnim mikserom ili to sve prebacite u multipraktik.
Kada se povrće izmiksalo, dodati kiselo vrhnje i dodatno posoliti i popapriti po Vašom ukusu.