Polpete od tikvica iz pećnice
Sastojci
500 gr. tikvica
150 gr. svježeg sira
100 gr. zobenih pahuljica
2 jaja
češnjak u prahu
2 jaja
svježi peršin i bosiljak
Postupak rada
Tikvice oprati, očistiti im vrhove i naribati na krupniji dio ribeža.
Dobro posoliti i ostaviti 15 min kako bi ispustile višak vode.
Ocijediti i prebaciti u drugu posudu.
Dodati sir, sol, češnjak, jaja i začinsko bilje i promiješati.
Dodati oko 100 gr. mljevenih zobenih pahuljica i dobro povezati.
Lim obložite papirom za pečenje i na njemu oblikujte polpete žlicom.
Staviti u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite oko 40 min dok ne poprimi zlatnu boju.
Vrijeme i temperaturu pečenja prilagodite vašoj pećnici jer nisu sve iste.
Ohladiti i poslužiti uz umak od grčkog jogurta i češnjaka.