Domaća granola
Sastojci
200 gr. badema
200 gr. lješnjaka
200 gr. oraha
100 gr. chia sjemenki
150 gr. suncokretovih sjemenki
50 gr. bučinih sjemenki
50 gr. sezama
300 gr. zobenih pahuljica (krupnijeg tipa)
200 gr. maslaca od kikirikija
50 gr. kokosovog ulja
1 žlica meda
Postupak rada
Sve orašaste plodove malo usitniti dok ne budu veličine zobenih pahuljica.
Povezati sve suhe sastojke u većoj zdjeli.
U lončiću, na slaboj vatri otopiti maslac od kikirikija, kokosovo ulje i med.
Otopljenu masu spojiti sa suhim sastojcima i dobro povezati.
Granolu prebaciti na pleh koji je obložen papirom za pečenje i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180°C.
Često miješajte i pazite da ne izgori.
Gotovo je kad se granola osuši, to otprilike traje oko 25 min.
Poslužiti uz grčki jogurt i voće.