Čokoladni tart bez brašna
Sastojci
250 gr. oraha
100 gr. kokosovog ulja
150 gr. tamne čokolade
250 ml. slatkog vrhnja
malo ekstrakta od vanilije
Postupak rada
Orahe rasporedite po limu preko kojeg ste stavili papir za pečenje i stavite ih tostirati u zagrijanu pećnicu na 180°c oko 8-10 min.
Pazite na njih jer mogu brzo izgoriti, a ako su gotovi, stavite ih sa strane dok se potpuno ne ohlade.
Ohlađene orahe izmeljite u mašinici za orahe ili u blenderu.
Mljevenim orasima dodajte otopljeno kokosovo ulje i povežite u tijesto.
Tijesto utisnite u kalup za tart ili kalup po vašoj želji, te ga stavite na hlađenje oko 30 min.
Slatko vrhnje zagrijte na laganoj vatri te mu dodajte čokoladu, ekstrakt od vanilije i mješajte dok se sve ne otopi.
Ako mislite da vam krema neće biti dovoljno slatka, slobodno probajte i dodajte sladilo po želji.
Smjesu ostavite kratko da se ohladi i prelijte ju preko podloge od oraha.
Tart se treba hladiti par sati u hladnjaku i možete ga poslužiti uz svježe voće jer daje odličan kontrast od čokoladne kreme.
Za recept sam koristila kalup promjera 26 cm.
Nutritivne vrijednosti
Ako tart podjelite na 12 komada, 1 komad sadrži:
- Ugljikohidrati: 8,2 gr.
- Kalorije: 287
- Proteini: 4,2 gr.
- Masti: 33 gr.