Kruh od badema
Sastojci
250 gr. badema
žličica soli
40 gr. lanenih sjemenki
žličica praška za pecivo
žlica jabučnog octa
žlica meda
30 gr. kokosovog ulja
5 jaja
50 gr. suncokretovih sjemenki
Postupak rada
Bademe izmeljite u blenderu ili u mašinici za orahe.
U blenderu također izmeljite lanene sjemenke dok se ne pretvore u prah.
Sve suhe sastojke povežite i stavite sa strane.
U drugoj posudi kratko povežite jaja sa ostalim mokrim sastojcima.
Suhe sastojke dodajte u smjesu sa jajima, te im dodajte otopljeno kokosovo ulje i suncokretove sjemenke.
Tijesto izlijte u kalup za kruh koji ste premazali uljem i obložili dno papirom za pečenje.
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175°C oko 30-35 min.
Temperaturu i vrijeme pečenja prilagodite vašoj pećnici jer nisu sve iste.
Kruh je gotov kada ubodete čačkalicu u sredinu i ona izađe čista.
Kruh ostavite oko 30 min da se ohladiti u kalupu, te ga onda izvadite i pokrijte dok se potpuno ne ohladi.
Kruh može stajati u hladnjaku do 5 dana.
Nutritivne vrijednosti
Ako kruh podjelite na 16 komada, 1 komad sadrži:
- Ugljikohidrati: 2 gr.
- Kalorije: 164
- Bjelančevine: 6 gr.
- Masti: 13 gr.