Zobeni muffini s kremom od kikirikija
Sastojci
300 gr. zobenih pahuljica
3 banane
50 ml. mlijeka
80 gr. meda
2 jaja
1 žlica cimeta
prstohvat soli
žličica praška za pecivo
pola žličice sode bikarbone
Krema
100 gr. krem sira
50 gr. maslaca od kikirikija
par kapi arome od vanilije
200 ml. vrhnja za šlag
Postupak rada – Muffini
Zobene pahuljice usitnite u brašno.
U većoj posudi, bananu izgnječite vilicom, te joj dodajte med, jaja, mlijeko i aromu vanilije.
U zobeno brašno dodajte cimet, sol, sodu i prašak za pecivo.
Zobeno brašno dobro povežite sa smjesom od banana.
Smjesu podjelite u košarice za muffine i pecite u zagrijanoj pećnici 190°C oko 20 min.
Vrijeme i temperaturu pečenja prilagodite vašoj pećnici.
Ubodite čačkalicu u sredinu i ako izađe čista, gotovo je.
Ohlađeni muffini su spremni sa jelo ili ukrašavanje.
( ova količina je za 18 srednjih muffina. )
Postupak rada – Krema od kikirikija
Krem sir izmiksajte sa maslacem od kikirikija i aromom od vanilije.
Dodajte im vrhnje za šlag i miksajte dok se ne zgusne.
Smjesu stavite vrećicu za ukrašavanje i ukrasite muffine.
Ohladite par sati.