Low carb cheesecake s narančom
Podloga
200 gr. mljevenog integralnog keksa ili keksa po vašem izboru
100 gr. maslaca
Krema od sira
1 kg svježeg sira
4 jaja
korica od 2 naranče
1 žlica ili 20 ml ekstrakta od vanilije
zamjena za 200 gr. šećera (ja koristim tekuću steviju)
Krema od vrhnja
400 gr. kiselog vrhnja
30 ml. soka od naranče
Postupak rada
Uključite pećnicu na 250°C.
Keks sameljite u blenderu ili ručno s batom te ga spojite sa otopljenim maslacem. Utisnite u kalup (kalup ne treba premazivati jer u podlozi već ima maslaca).
Stavite podlogu u pećnicu na 5 min da se ispeće.
U zdjelu dodajte svježi sir, jaja, ekstrakt od vanilije, koricu naranče te zamjenu za šećer. Povežite mikserom.
Kad se kora ispekla, smanjite pećnicu na 180°C.
Koru ostavite 5 min da se ohladi, prelijte preko kremu od sira i pecite oko 45-50 min. Teško je reći vrijeme pečenja jer su sve pećnice različite, ali gotovo je kad ubodete čačkalicu u sredinu i izađe čista.
Neka se torta potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, a zato vrijeme napravite kremu od vrhnja.
Kiselo vrijeme dobro povežite sa sokom od naranče i premažite preko ohlađene torte.
Najbolje ohladiti preko noći ili 5-6 sati u hladnjaku.
(kalup koji sam koristila je promjera 26 cm)
Izvrsno 👍
Pohvala Maji za svaki njen uradak. Što god radi, radi sa ljubavi koja daje onaj krajnji rezultat.
Sviđa mi seSviđa mi se